WEDSTRIJD Zanetti Beyne - ZVK Meeuwen  8 - 4  (3-3)

DATUM 06-05-2011  21:15

DOELPUNTEN ' Sougnez 1-0, 14' Cusumano 2-0, 17' Celikkaya 3-0, 17' Der Smedt 3-1, 19' Hontis 3-2, 20' Battista 3-3, 25' Celikkaya 4-3, 27' Cusumano 5-3, 34' Cusumano 6-3, 37' Celikkaya 7-3, 40' Bosmans 7-4, 40' Nicolas 8-4.

VERSLAG Meeuwen vatte de wedstrijd aan zonder Van Seggelen, Poelmans en Clerkx

De wedstrijd start in een traag tempo, maar na enkele minuten steekt Meeuwen zijn neus aan het venster. In de 3de minuut heeft de thuisdoelman een redding nodig om De Smedt van de openingstreffer te houden na samenspel met Nelis. Enkele tellen later besluit De Smedt in het zijnet. Meeuwen is in de beginfase de betere ploeg, maar Beyne scoort uit het niets met een schot van Sougnez uit een zeer scherpe hoek in het dak van het doel. Meeuwen reageert onmiddellijk met een laag schot van Nelis, maar weer is de doelman attent. Na 14 minuten een thuisactie over rechts en Cusumano kan aan de 2de paal gemakkelijk binnen tikken. Enkele minuten later staat er zelfs een 3-0 tussenstand op het bord. Echter onmiddellijk een reactie van De Smedt met als tussenstation Hontis en de 3-1 is een feit. 1 Minuut vóór de rust lukt Hontis de aansluitingstreffer na een prachtige aanval in één tijd over al de 4 stations Bosmans-De Smedt-Battista-Hontis. Net vóór de rust wordt de thuisdefensie weer volledig uit verband gespeeld, en nu is het Battista die de verdiende gelijkmaker binnen prikt. Ruststand 3-3.

Beyne komt veel scherper uit de kleedkamer en doelman Buntinx heeft een aantal prachtige reddingen nodig om het gelijkspel op het bord te houden. Dit kon echter niet blijven duren en in de 25ste minuut moet hij zich toch gewonnen geven. Meeuwen prikt nog even tegen, met een schot van De Smedt uit de draaiing, maar dan is het al Beyne wat de klok slaat. Cusumano kan door het midden oprukken en de 5-3 op het bord schieten. Vanaf nu is Beyne oppermachtig en lukt het Meeuwen niet meer om nog iets aan de achterstand te doen. De thuisploeg loopt nog gemakkelijk uit tot 7-3. In de laatste minuut kan Bosmans nog milderen, maar ook Beyne legt er nog eentje in het mandje

Spijtig dat een prachtig seizoen afgesloten wordt met waarschijnlijk de slechtste 20 minuten van dit seizoen. Maar toch mogen we fier zijn op de prestaties van deze ploeg, die uiteindelijk eindigt op een 4de plaats met een puntentotaal van 49 punten. Een terechte proficiat is zeker op zijn plaats.

Verder kunnen we melden dat de volledige spelersgroep intact blijft voor het volgende seizoen.